• +(359) 088 422 2373
  • coffeecraftex@gmail.com

Историята на прясно изпечено Кафе Крафтекс

Из мемоарите на един Пекар, Колега, Приятел и Баща

“Coffee is a lifestyle, roasting is life” – Това е мотото на производителя на роустъра, на който печем нашето кафе. И тъй както сърцето е в основата на съществуването на един организъм, така и роустъра е в основата на нашия бизнес. Ние използваме чисто нова техника, като лично сме се убедили в технологичния процес на нейното конструиране. Ние искаме чисто, ново и само наше сърце, защото отдаваме изцяло своето сърце и душа за да предложим най-доброто на което сме способни до този момент.

В началото беше познанието – Преди около 20 години започнах да изучавам бизнес концепцията в кафе бранша. Запознах се с разлини предложения и технологии за производство и търговия на кафе. Преминах през школата на Мултинационални компаний и Доминиращи брандове. Проучих основните канали на реализация. Последва търсенето – През всичките тези години търсих онази възможност, която би ми позволила да създам продукт, без да робувам на стереотипи и наложени традиции. Продукт, който да оценявам и да бъда оценен. Да кажа със любов: моето Кафе.

Идеята Искам да пека Кафе – 2012г.

Три години, трупах информация, търсих оборудване, партньори, финансиране и най-вече насъбирах смелост.

2015г. Един човек, чието семейство произвежда съоражения за изпичане и преработка на кафе от 60 години, постави ръка на рамото ми и промълви „Ние нямаме клиенти, ние имаме приятели“ . Помогна ми да натоваря моя Toper Cafemino в колата с която бях пътувал до фабриката и ми пожела успех.От този момент аз вече знаех, че ще произвеждам кафе на малки партиди не за клиенти, а за своите приятели. 

 

 


 

Кафтекс кафе пекарна Пловдив

Искам да благодаря на всички онези приятели, които ми помагаха да добия увереност, че мога да реализирам мечтата си да пека Кафе. На всички онези, които се наслждаваха на Кафе Крафтекс в първите месеци, когато и аз самия не знаех къде отивам, но вървях с цялото си сърце.

Искам да благодаря на семейството си за подкрепата и да му се извиня за лишенията на които ги подложих, следвайки мечтата си – да пека Кафе.

Ангел Андреев